Sunday, April 15, 2007

Poliskalas och hundkalas

Födelsedagspresenten. Plåta klart nu så vi kan leka då!

Ja ni kanske undrar vart vi tog vägen, men nu är vi tillbaks igen! Senaste tiden har varit full av aktiviteter. På påskafton hade husse en svensexa hemma på kvällen för Markus, och alla pojkarna var jättehyggliga och visst fick Salsa också smaka (en hel del) grillat... Matte var på möhippa och slapp se detta fördärv, suck...


På söndagen var vi i Simrishamn och städade ur ett förråd som matte borde fixat för länge sen (men nu är det gjort). Där bjöds det på grillat till en något bakis husse... Han fick ner en hel del faktiskt, som vanligt.


I onsdags var det dags för grillning hos oss. Då dök det upp en massa blivande piketpoliser med sina respektive och familjer och Salsa fick en ny kompis, lilla Maja 1,5 år. Husse håller i de tuffa pojkarnas grundutbildning och ville ge alla en chans att träffa varandras familjer. Vi hade supertrevligt. Men tyvärr var det ju också Salsas tvåårsdag så det kom lite i skymundan....


Det kalaset tog vi därför på torsdagen istället i lugn och ro. Vi firade med en ny lite bättre boll som man inte kan punka (tror matte i alla fall...) och lemoncheesecake. MUMS! Innan kalasandet började var vi hos veterinären för vaccination. Hon tittade samtidigt i örat och konstaterade det matte misstänkt: öroninflammation. Dessutom tittade hon på en böldliknande plupp på hakan som visade sig vara ett virus som jag glömt namnet på. Så nu är det en massa medicinering som gäller:(


Det var också lydnadsträning på torsdagskvällen. Salsa är ju som sagt äldre än de andra hundarna och väldigt duktig. Vi tränar i vårt eget tempo och drillar positioner för fullt, som faktiskt börjar gå bättre och bättre. Glömde dock klickern hemma, men det gick bra ändå. Vår instruktör tycker att jag ska satsa på att tävla för hon är så lyhörd och kan bli riktigt bra. Matte sträcker stolt på sig!


I helgen passade Salsa på att använda sina "gröna tassar". Hon tycker uppenbarligen inte om designen på mina rabatter utan helt plötsligt hittar jag en svart hundrumpa uppstickandes från min lavandelrundel, GRRR! Försökte återställa så gott det gick, men det blir nog en tur till Plantagen för nyinköp... När jag ska sopa upp efter henne har hon dessutom mage och tro att jag busar och springer och hämtar sin j-la kudde som hon släpar runt på överallt.








Om ni undrar så är knäskydden faktiskt skitbra när man ligger på knä i rabatten, om man nu inte åker rollerblades längre... Husse mobbas och kallar matte Gladiatorn...



Idag var det agilityträning och jag tror att värmen är lite tuff mot vovven, eller så är hon hängig pga viruset, eller ska hon snart löpa. Hur som helst, det gick skitbra som vanligt men hon var lite disträ jämfört med tidigare träningar. Ändå gick det utmärkt att introducera den platta tunneln. Även den flyger hon igenom.

Vi blickar framåt mot en ny, förhoppningsvis solig vecka, med många aktiviteter för matte. Får se när jag hinner uppdatera igen.
Ha en riktigt skön vecka allihop!

4 comments:

Anonymous said...

Hej!
som jag uppfattade det så var det nu i fredags vi skulle setts, försökte skriva här till dig, men funkade nada.. Men vi tar det en annan gång! Ha en bra vecka!

Anonymous said...

JÄTTEGRATTIS till Salsa på 2-årsdagen önskar mormor med "bihang".Puss o kram ha det gott.

Anonymous said...

Grattis till den nyblivna tvååringen!!! Men är det inte lite oförskämt att fira hennes födelsedag med att åka till veterinären?!? Östen har också problem med "ploppar" på hakan, och har blivit medicinerad några omgångar. Ibland blir jag av med det själv med hjälp av salva, men vid andra tillfällen måste han stoppas i pencillin också. Hoppas Salsa snart blir frisk och kry från sina besvär!

Anonymous said...

Ett försenat GRATTIS till Salsa på tvåårsdagen. Hoppas öroninflammationen har gett med sig, så ni kan köra på för fullt med lydnad och agility.
/Heléne