Wednesday, January 02, 2008

Nattvak och morgonmys

Så var det snart dags att gå på föräldraledighet igen. Jo för jag har ju varit i tjänst under lovet så att Kalle kunnat vara pappaledig under julen, annars hade han jobbat. Visst tusan är det ett bra system, ska aldrig byta yrke!

För oss började julen redan den 22 december då vi firade i Simrishamn med mamma och John och mina syskon. Johns mamma kom över från Bornholm också. Elsa öppnade sina första julklappar och det gjorde hundarna också. Hade räknat ut att förpackningarna skulle vara mer intressanta än innehållet för den lilla bebisen, och det stämde ju.

Spännande med prasslande papper och krulliga plastband.
Vovvarna verkade nöjda med sina klappar...
Den 23 bar det av till Småland och där firade vi jul två gånger, på julafton och juldagen. Anledningen var att Kalles mellanbror med familj blev sjuka och kunde inte komma upp förrän den 25:e. Salsa fick återigen hälsa på sin bästis som ju kom så fort hon fick syn på att vi var där. Elsa var inte ett dugg rädd för tomten och hon fick ännu fler fina julklappar. Ett härligt julbad blev det också.
Ren och fin när tomten kommer...
... och snyggt klädd.
Elsa är inte rädd för tomten. Synd bara att pappa missade honom...
Den rufsiga doggen framför granen.

Den 28:e var det så dags för ännu lite julfirande, denna gång i Vallby hos farmor och farfar med familjen på pappas sida. Puh, det är mycket att hålla reda på med dagens moderna familjekonstellationer...

Elsa har fått så många fina julklappar och Salsa fick nog en av de bästa- en hel påse med Dentastix, säkert tio förpackningar minst. Tack farbror och faster!

Nyårsafton firades med "gamla vanliga" gänget i Lilla Vik. Skillnaden mot tidigare år är barnaskaran så istället för en mysig stuga fick vi husera i det stoora huset. I år stod tjejerna för maten och vi beställde faktiskt förrätt och varmrätt, medan jag fick inviga min nya "brännare" (vad heter såna?) till vår hemgjorda dessert, crème brûlée. Mums! Och bara så ni vet: det går att micra den om den inte vill stelna efter att ha varit i ugnen i femtio minuter, haha! Vi hade supermysigt, men festerna blir lugnare och lugnare för varje år. Inte börjar vi bli gamla väl...? Elsa invigde en av många julklappar, resesängen, och sov sig igenom alla raketer.

Salsa myser i sängen hos farmor och farfar.

Ååh, vi är bästisar!
Det har varit mysiga och tuffa veckor. Elsa sover verkligen inte hela natten, och ibland har det känts som om vi inte sovit alls när morgonen kommit. Men som tur är har vi kunnat turas om och ge varandra lite sömn mellan varven.
Eftersom det varit mycket festmat, ingen träning så är Salsa nu på en minidiet/nystart i träningen. Vi tog en härlig prommis idag och ett pass läggande och linförighet. Nu är vi i gång och till våren startar vi i ettan, räkna med det!

5 comments:

Anonymous said...

Vilka fina julbilder låter som ni haft fullt upp hela julhelgen! Jag tycker det ska bli ganska skönt att komma tillbaka till vardagen och få ordning på träning både av hund och människa! Vi kanske får starta en egen träningsgrupp här ute på gräsmattan när det börjar bli ljusare, så slipper man åka i väg.
Ha en trevlig helg!
Pernilla och Enzo

Anonymous said...

Hej o god fortsättning på vårt ny oprövade år!! Ser att julen var lugn o skön även för er! Måste ju bara berätta att Amanda (2) fick möta pappa tomten ute på gatan för att hon skulle få ta det lite piano... när de kom nära varandra sa hon: AAAAVVVV med mössan pappa!! :-))
Hälsningar från stolt mormor Gun och tillika glad ägare till 3 flattetöser!!

Anonymous said...

GOD FORTSÄTTNING!
*****************
Ser ut som ni haft en trevlig jul!
Elsa ser ut att vara glad i att bada - kanske hon kan hjälpa till med apporteringsträning framöver?? *fniss* Tur pappa hade handen "i vägen" - blev ju nästan lite generad hi hi hi
Lycka till med planer o ambitioner för 2008! Vi ses säkert framöver!
Ha en bra helg!

Anonymous said...

Så mysiga bilder! Vad dundertjusig Elsa är i sin gröna klänning! Det syns att hon gillar det där med bad också, men hon är förstås rutinerad efter allt babysim. Felix gillade att bada när han "var liten", men nu är det mest en ständig klagan när det lilla kroppen sänks ner i baljan. Lär väl bli en riktig lortgris, är jag rädd (som sina storebröder...).

Anonymous said...

Vilken jul ni har verkligen firat i många dagar.

Flickorna e ju bara för söta i sina tomtemössor