Tuesday, May 01, 2007

Kaninbarn i trädgården

Plötsligt började Salsa skälla när hon var ensam ute i trädgården, så jag tittade ut för att se vad det var. En liiiten söt kaninunge som inte alls var så snabb men sprang för livet för att komma undan stora stygga vargen... Varpå jag skriker Salsa flera gånger, det låter väl mer som jag hejar på antar jag. Till slut blir den lilla ninan så trött att den sticker in under några stora blad och lägger sig för att pusta ut. Salsa går efter och snusar misstänksamt på den, men gör inte mer än så. Hon säger "muff" ett par gånger bara, och reser ragg. Inte lätt att veta hur man beter sig med en levandes kanin inte. Är de döda hämtar man dem till matte ju, men det här... Till slut bli ungen lite piggare och drar iväg igen, och Salsa jagar på, med mig skrikandes. Då hittar den ett hål under staketet in till grannen, som i sin tur skriker "Laika, Laika!" Ups, grannens blandis tycker också om att jaga kaniner. Som tur är, är Laika så gammal att hon inte hann med alls, så den lilla kaninungen kom undan i ren förskräckelse. Inte lätt att vara kanin i Skabersjö inte...

Matte tycker det är bättre att leka med såna här kaniner istället... (Obs! Som ni kanske ser är bilden ur arkivet, just den här kaninen är "död och begraven" för länge sen...)

5 comments:

Anonymous said...

Stackars lilla kaninen, den måste ha blivit vettskrämd. Enzo hittade en liten igelkott som fastnat under staketet på väg in till grannen, som tur var hittade vi henne innan hon gjort sig eller lille kotten illa. En rescue action senare var kotten välbehållen inne i grannen trädgård. Lantlivet är dramatiskt ibland!
Pernilla&Enzo

Anonymous said...

Stackars lilla nin... Hoppas hon/han har lärt sig nåt nyttigt för livet nu - gå aldrig i närheten av lurviga monster på fyra ben som säger "vov!".

Anonymous said...

Ja det är inte lätt att veta när man får göra vad med kaninerna?! =) Va duktig hon var som ändå inte valde att göra mer än att jaga.

tack för grattiset!!

Kramar Emma & Henke

Anonymous said...

Hade nog sett lite annorlunda ut om lilla bunny'n varit i min trädgård.. ;o)

Anonymous said...

Vi tassar in för att önska er en trevlig helg!
Kramar Emma & Henke