Tuesday, October 23, 2007

Tillsammans

I helgen har vi levt i kollektiv. På fredagen åkte takboxen på och packningen in i bilen. Dags för Småland igen, äntligen! Efter babysimmet drog vi iväg och Elsa sov heeela vägen upp, nästan tre timmar! Vi var fyra familjer med barn i åldrarna 3 mån till 3 år, och så vår lilla vovve, som umgicks under några intensiva dygn i Skarmansmåla.

Kolla farbror Ronnie och lille Melker, en stor hund minsann! Nä, den lukar ju- HÄST! Men det kan inte stämma, jag är ju rädd för hästar...

Det här var nog ett bättre avstånd...

Vi hann med mycket och alla hade såå roligt. Barnen åkte traktor, vi rodde ut på sjön, fiskade (utan resultat, men barnen var lika nöjda för det) och grillade i det underbara vädret, och givetvis tog Salsa sig flera härliga dopp under helgen också.
Men heey! Jag vill också hänga med. Kom tillbaka!

I den här miljön bara måste man passa på att ta en stunds stilla reflektion...


Vi hade verkligen tur med vädret!

På söndagen åkte alla de andra hem, men eftersom Kalle var ledig på måndagen så passade vi på att stanna en dag extra. På så sätt fick vi tid till att träna lite apportering med Salsa. Det blev nästan bara dirigeringsträning som gick hur bra som helst. Hon har nog börjat förstå vad mina tecken handlar om och till och med stoppsignalen satt. Vad är det med Småland!? Kan det vara för att hon är född där uppe som gör att det funkar så bra? Nja, tror nog snarare att det handlar om att matte är så harmonisk där uppe och aldrig skäller, samt att det var länge sen vi tränade jakt.

Gänget är samlat. Tyvärr inte helt lätt att få hunden att titta in i kameran, matte är roligare att titta på!


Funderat på att gå kurs i dummykastning, matte?

Vi var hemma tjugo i sju på måndagkvällen. Då var det stort skutt ner i gummistövlar, på med mössa, ner med köttbullar i fickan, klickern... bollen... kopplet... fram med mjölk ur frysen... "Hej då mannen och bebis" och iväg till lydnadskursen. Puh! Hade inga krav eller så på Salsa inför kvällen, vi hade ju haft en aktiv helg. Men tror ni inte att min hund briljerar gång på gång! Snart startar vi i ettan, hon är fenomenal! Vi blev utsatta för en tävlingliknande situation och hade platsliggning, tandvisning och linförighet som obligatoriskt moment, sen fick vi välja ut två valfria och så var instruktören tävlingsledare. Salsa SATT ner vid tandvisning, hon låg heela platsliggningen utan knussel, och hon följde som ett plåster (utan att trycka på mig) i linförigheten! Sen valde jag ställande och hopp. Hoppet blev klockrent och ställandet var lite mer tveksamt, men hon gjorde ändå så hiimla bra ifrån sig, min goa lilla svarting! Nu laddar vi inför "tävlingen" på måndag som vi har inom gruppen som avslutning. Vi ska vinna kakan!

5 comments:

Anonymous said...

Heja er, på måndag skall vi hålla tummar och tassar. Då ses vi på apellplanerna runt om i skåne till våren? Oscar är ju lovlig i april, så då skall vi ut o tävla officiellt!.

Kram på er

Vilken helg ni har haft, älskar också småland.

Anonymous said...

Hoppas det går bra för er på måndag! Är det smarrig kaka på spel så får ni ju briljera lite x-tra ;o)

Anonymous said...

Vilken kanonhelg ni verkat ha haft. Drömtillvaro för både tvåbenta och fyrbenta!
Lycka till på lydnadstävlingen! Med ett sånt fint pris, så måste man ju bara göra sitt allra bästa. Säg till Salsa att hon ska få smaka, så blir nog även ställandet en 10:a :D
/Heléne och Zico-B

Anonymous said...

Åh så himla mysigt det ser ut! och så duktiga ni är, tror att det är dags för tävlingsstart mycket snart, medddela oss så vi får komma och hejja på er!!

Anonymous said...

Vad kul att Salsa är så duktig på lydnaden!!! Där har ni nog (också) en karriär framför er! Lycka till nu på tävlingen på måndag!!!
Kramar och nospussar från Sara med sin flock